تراریوم

آموزش ساخت تراریوم:

شاسی های سرد از ابتدایی ترین و و اولین نوع تراریوم در نگهداری گیاهان در ظروف شیشه ای هستند که در داخل ساختمان ها  و منازل مورد استفاده قرار گرفتند از شاسی های سرد به عنوان پدر گلخانه های امروزی نام می برند.شاسی سرد شامل یک جعبخ مکعبی شکل است که از جنس شیشه،اکرلیک یا جنس شفاف دیگر ساخته می شود جنس جعبه از فلز یا چوب است که دارای چند پنجره بزرگ بوده که روی جعبه تعبیه شده است.شاسی ها در محیط یرون به صورتی قرار میگیرند تا از تابش آفتاب برخوردار شوند.گیاهان بعد از مرحله جوانه زنی تا زمان بلوغ کامل در شاسی های سر نگهداری شده و سپس به مزرعه انتقال می یابند.تراریوم زنگوله ای یک شیشه گنبدی شکل است.در قسمت بالای آن دستگیره وجود دارد تا از آن جهت جا به جایی محفظه شیشه ای استفاده شود.

اندازه شیشه های زنگوله ای بر حسب اندازه گیاهان مورد استفاده متفاوت می باشد.محافظت گیاهان از سرما یکی از وظایف اولیه زنگوله های شیشه ای است.بسیاری از تراریوم های زنگوله ای در قسمت پایینی صاف بوده و در قسمت های بالایی دارای دیواره هستند که در راس زنگوله انحنا پیدا می کند و در نهایت در نقطه انتهایی دارای دستگیره بوده که از آن در جا به جایی استفاده می شود.

واردیان نوعی تراریوم است  که از جنس آن در پلاستیک یا شیشه می باشد.شکل آن به صورت خانه ایست که از زیبایی خاصی برخوردار است.سادگی یا پیچیدگی واردیان بسته به نوع آن متفاوت می باشد.بعضی از آنها بلند و برخی کوتاه می باشند.برخی به شکل هرمی و برخی گنبدی هستند.واردیان برای سرخس ها مناسب بوده و همزمان می توان جهت افزایش جذابیت آن از سنگ ه ای زیبا،صدف های رنگارنگ و اسباب بازیهای کوچک در آن استفاده نمود.داشتن سرپوش در واردیان باعث برقراری تهویه در آن خواهد شد.منظور اصلی از تهویه در نظر گرفتن در و سرپوش روی واردیان است که بتوان در زمان نیاز از آن استفاده نمود.از انواع ظروض شیشه ای مانند ظروف سوپ خوری،کنسروها،انواع نوشابه ها و شیشه های عطاری می توان بعنوان تراریوم استفاده نمود.تراریوم ها به دو صورت قطعات باز و بسته وجد دارند.برخی از آنها از قسمت دهانه یا کناره ها دریچه دارند

محل قرار گیری تراریوم ها:

1-تراریوم ها باید در مجاورت منبع نوری قرار گیرند

تمامی گیاهان جهت رشد و نمو نیاز به نور داشته و فقط میزان نوری آنها متفاوت است.قرار دادن تراریوم در محیط تاریک و بدون نور باعث از بین رفتن گیاهان داخل تراریوم خواهد شد.از لامپ فلورسنت یا منبع نوری مناسب دیگر میتوان جهت تامین نور گیاهان استفاده نمود.

2-دور نگه داشتن تراریو از نور مستقیم آفتاب

با توجه به گرمای زیاد آفتاب و جذب نور به وسیله شیشه تراریوم،داخل آن حالت گلخانه ای ایجاد شده و در نهایت باعث سوختگی گیاهان خواهد شد،شیشه اشعه خورشید را در محیط محصور جمع کرده و باعث افزایش گرمای داخل تراریوم می شوند.

3-تراریوم ها در مقابل لامپ های فلورسنت قرار گیرند تا از منبع نوری مورد نظر استفاده نمایند.باید در انتخاب لامپ فلورسنت برای گیاهان دقت کافی داشت تا باعث سوختگی برگ های گیاه نشود.

4-تراریوم در داخل محیط سر بسته و سایه دار قرار گیرند تا آفتاب داغ باعث سوختگی گیاه نشود.قرار گرففتن گیاه در محیط سایه این امکان را فراهم می آورد تا گیاه از رشد خوبی برخوردار شود

5-تراریوم در محیط نسبتا گرم قرار گیرد تا محتویات  داخل آن در اثر سرما دچار یخ زدگی نشود..

6-دور از منابع و وسایل گرمازا قرار گیرند تا دمای داخل تراریوم در حد مناسبی قرار گیرد.

7-تراریوم ها که معمولا از جنس شیشه هستند را از تغییرات ناگهانی دما دور نگه داشته تا دچار شکستگی نشود.

گیاهان مورد استفاده در تراریوم باید دارای ویژگی زیر باشند:

1-گیاهانی که از رشد کمتری برخوردار بوده و مینیاتوری باشند چرا که تعویض تراریوم در هر دوره کاری وقت گیر بوده و به دقت زیادی نیاز دارد وگاها از حوصله افراد خارج می باشد.

2-گیاهان سایه پسند برای استفاده در تراریوم مناسب می باشند.با توجه با تاثیر تراریوم در میزان نور جذبی،بهتر است از گیاهانی استفاده شود که سایه پسندی بیشتری داشته باشند.

3-مقاومت گیاه در مقابل رطوبت بالا قابل توجه باشد.بدلیل افزایش رطوبت نسبی در داخل تراریوم باید گیاهانی انتخاب  شود تا رطوبت زیاد باعث آسیب به آنها نشود.

کاشت گیاهان در تراریوم دو روش زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

1-کاشت گیاهان مورد نظر به صورت مستقیم داخل تراریوم

2-انتقال گیاه با گلدان به داخل تراریوم

انواع تراریوم ها:

تراریوم ها بر حسب باز و بسته بودن و شکل و فضای داخلی آن به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند برخی از آنها رطوبت زیادی ایجاد کرده و در مقابل برخی از آنها رطوبت کمتری به نسبت تولید می کند.میزان رطویت ایجد شده در تراریوم بر حسب شکل و فضای داخلی آن متفاوت است.

انواع تراریوم ها به شرح زیر است:

1-تراریوم زنگوله ای شکل

این نوع تراریوم رطوبت زیادی تولید می کند با توجه به قرار گرفتن قسمت زنگوله ای تراریوم روی گیاه محیطی کاملا محصور ایجاد شده و رطوبت ان افزایش می یابد.جا به جا کردن شیشه از اطراف گیاه یا کج گذاشتن آن میتوان به تهویه هوای داخل تراریوم کمک کرد.

2-گلخانه های مینیاتوری هرمی شکل:

این نوع تراریوم معمولا از دو قسمت تشکیل شده است.قسمت اول پایه یا چارچوب تراریوم و قسمت دوم درب روی تراریوم که دارای دستگیره بوده و از آن جهت تهویه استفاده میشود.

3-واردیان بسته:

این تراریوم ها به شکل خانه ساخته شده اند و به صورت کاملا محصور می باشند.رطوبت ایجاد شده در آنها بالا بوده و در قسمت انتهایی آن قطعه ای قرار گرفته که از آن جهت تهویه استفاده می شود.

4-واردیان باز:

در این نوع واردیان شیشه تراریوم بوسیله لولا باز و بسته می شود.محیط داخل تراریوم محصور نبوده و گیاهان داخل آن نیاز به آبیاری بیشتری دارد.معمولا در این نوع واردیان ها از گیاهانی استفاده می شود که نیاز رطوبتی کمتری داشته باشد.

5-آکواریوم های در باز:

این نوع آکواریوم ها از قسمت بالایی باز بوده و میتوان با قرار دادن شیشه روی آن،محیط بسته و محصور ایحاد نمود.میزان رطویت نسبی در این نوع اکواریوم های باز به اندازه دهانه آن بستگی دارد.

 

بستن
مقایسه