نگهداری و قراردادن تراریوم در جای مناسب:

اکثر تراریوم ها محیط های بسته ای هستند که در اثر وجود نور مستقیم آفتاب حرارت درونی آنان به شدت افزایش یافته و به گیاهان آسیب می رسد بنابراین در بیشتر موارد تراریوم را می بایست به دور از نور مستقیم آفتاب قرار داد. همچنین از نظر میزان روشنایی باید به نیازهای نوری گیاهان داخل تراریوم نیز توجه کرد. زیرا برخی از گیاهان به نور بیشتر (همان کاکتوس ها و سایر گیاهان گوشتی، سدوم، اشوريا) و برخی به نور کمتری(همانند سرخس های خزه ها، فيتونيا، شفلورا، سانسوریا) نیاز دارند بنابراین انتخاب و کاشت گیاهانی که نیازهای مشابهی دارند بسیار مهم است. بهتر است که گیاهانی را که به نور مستقیم آفتاب نیاز دارند در تراریوم هایی از نوع در باز کاشته شوند که بتوان آنان را در طی روز و برای چند ساعت در زیر نور آفتاب قرار داد. آبیاری تراریوم بسته به این که در تراریوم بسته و یا باز باشد و همچنین نیازهای آبی گیاهان با یکدیگر متفاوت است. تراریوم هایی که درهای آنان همیشه باز است همانند سایر گلدان های معمولی اغلب هفته ای یک یا دو مرتبه و تراریوم هایی که درهای بسته دارند معمولا نیازی به آبیاری هفتگی پیدا نمی کنند و آب مورد نیاز خود را از غبارپاشی روزانه ای که بر روی برگسار گیاهان انجام می دهید تأمین می کنند. وجود دمای مناسب مسئله دیگری است که در محیط نگهداری تراریوم ها باید آن را مورد توجه قرار داد و به نیازهای دمای گیاهان داخل تراریوم نیز توجه کرد. قرار دادن تراریوم در مکانی سرد و یا در نزدیکی وسایل گرمازا توصیه نمی شود. معمولا دمای شبانه ۱۸ درجه سانتی گراد و ۲۴ درجه سانتی گراد در طی روز برای گیاهان داخل تراریوم مناسب است. برای کود دهی بهتر است که بعد از سپری شدن سال اول کاشت گیاهان داخل تراریوم را در طی ماه های تابستان و با کودهایی مخصوص گیاهان آپارتمانی که البته غلظت آن به نصف و یا حتی یک چهارم کاهش یافته است کوددهی شوند. مراقب باشید که کودها به برگسار گیاهان برخورد نکرد – بر روی آنان باقی نماند. لازم به ذکر است کوددهی بیش از اندازه و رشد سریع گیاهان داخل تراریوم یکی از دلایل عدم موفقیت در نگهداری از تراریوم ها است.

مشکلات آفات و بیماری های کاکتوس:

پیاری بیش از من ، شکستگی، بریدگی، حمله و هجوم لاروها و گزیدگی حشرات با ثبت بیش از حد از راه های پیدایش بیماری های قارچی می باشند. برای مبارزه باید گیاهان بوده را از محل دور کرد و یا از قارچ کش استفاده نمود.
له شدگی و نرم شدن تنه
از بیماریهای شایع کاکتوس ها می باشد که عاليا منجر به نابودی گیاه می شود. برای درمان لازم است پس از تعویض کامل خاک گلدان و شست و شوی ریشه های گیاه در آغاز فصل رشد است و فروردین)، کاکتوس را در فضای باز و آفتابی قرار دهند. اگر کاکتوس به آفتاب مستقیم عادت دارد آن را بیرون از خانه و در مجاور پنجره جنوبی، و در غیر این صورت ایتنا یا افزایش تدریجی تابش مستقیم آفتاب بر گیاه آن را به آفتاب مستقیم عادت می دهنه آبیاری را هئته ای یک یا دو بار ادامه می دهند تا روزهای گرم تابستان با دمای بالای ۶۰ درجه سانتی گراد قرا برسدہ کاکتوس بیمار که تاکنون پیکری چروکیده و پوسیده مانند دارد پس از طی چند روز گرمای طاقت فرسا در زیر تابش مستقیم آفتاب، در حالی که هفته ای یک یا دو بار آبیاری می شود، شروع به جذب آب و قوی شدن می کند.
پوسیدگی ریشه
در این حالت ریشه گیاه به مرور از رشد باز مانده، فاسد شده و از بین می رود و اگر سريعة و پیشرفت بیماری جلوگیری نشود گیاه هم از بین می رود. در پیشرفته ترین وضعیت، رنگ کاکتوس تغیر کرده و حالت آبکی به خود می گیرد. فساد ریشه معمولا در فصل سرد رایج تر است. همیشه پیش گیری بهتر از درمان است. پس چنانچه توقف رشد یا رشد ناهنجاری مشاهده شد آبیاری را کنترل و در صورت امکان ریشه گیاه را بررسی کنید.

ایجاد ترک بر اثر تورم:

 

در این حالت کاکتوس از آب اشباع و متورم می شود و چون تعادل بین جذب و دفع رضويت در گیاه برقرار نیست ترک هایی در گیاه به خاطر متورم شدن به وجود می آید. در صورت مشاهده این آسیب چنانچه اقدامی صورت نگیرد،ترک ایجاد شده موجب فساد گیاه می شود.این آسیب دائمی است و هیچ درمانی ندارد.در صورت مشاده ترک روی گیاه آبیاری را به مدت دو الی سه هفته قطع کنید و به کاکتوس اجازه دهید باخته های خود را ترمیم کند.

رنگ پریدگی کاکتوس:

در این حالت رنگی کاکتوس رفته رفته به زردی می گراید. به طور کلی تور کافی درخشان تأثیر بسیار زیادی بر سلامت کاکتوس ها دارد. تأمین این سطح از نور برای کاکتوس هایی که در خانه پرورش داده می شوند بسیار سخت است. پنجره های رو به جنوب که مانعی جلوی آنها نباشد می تواند به حدی نور را برای کاکتوس فراهم کند تا دچار رنگ پریدگی نشود. اما همین پنجره ها نمی توانند همه نور مورد نیاز کاکتوس را فراهم نمایند و کاکتوس هایی که لب پنجره قرار دارند به علت تفاوت شدت نور داخل خانه با فضای بیرون به سمت پنجره خم خواهند شد. اتیلاسیون یارنگ پریدگی علائم مختلفی دارد شامل: رنگ پریدگی، دراز و رنجور شدن، رشد بیش از حد، تغذیه بد وشكل ناقص و کج می باشد. درمان تغییرات ایجاد شده در کاکتوس توسط اتیلاسیون قابل برگشت و اصلاح نیست ولی برای این که کاکتوس در بقیه رشد خود دچار این مشکل نشود باید آن را به محلی با نور بیشتر و درخشان تر برد.

نکته:

باید توجه داشت که انتقال ناگهانی کاکتوس از لب پنجره به نور مستقیم و شان باعث آفتاب سوختگی گیاه می شود و این برای کاکتوس ژِیمینو که لاغر وضعیف شده می تواند کشنده باشد. برای جلوگیری از این مشکل انتقال کاکتوس باید به صورت تدریجی باشد. اگر محیط با نور مناسب برای پرورش وجود ندارد برای کم کردن حالت اتیلاسیون در کاکتوس بهتر است آن را در هوای سرد قرار دهید و دفعات آبیاری را کم کرد که حالت ایده آل آن شب های با دمای ۲۰ درجه کمتر از روزها است در واقع با این کار گیاه را در شرایط خواب قرار دادید و رشد گیاه بسیار کم می شود. و البته کاهش دما در محیط خانه کار دشواری است. برای مناطق سرد اگر نور کافی وجود ندارد بهتر این است که گیاه را در تابستان، در دوره رشد)، بیرون از اتاق قرار دهید تا نور کافی به آن برسد و در زمستان که نور موردنیاز را نمی توانید تأمین کنید کاکتوس را در دمای بین ۷ الی ۱۰ درجه سانتی گراد و با دفعات کم آبیاری نگهدارید. اغلب کاکتوس ها در این شرایط به خواب می روند و رشد نمی کنند.

افزایش نامناسب طول کاکتوس:

در این حالت رشد طولی کاکتوس به طرز محسوسی تغییر کرده، از قطر کاکتوس کاسته شده و شکل ظاهری کاکتوس از وضعیت عادی خارج شده و اندازه آنها خیلی ریز می شود. در همه این شرایط چنانچه پیش گیری صورت نگیرد رشد کاکتوس متوقف شده و در نهایت از بین می رود. برای درمان باید در اولین فرصت نسبت به جابجایی موقعیت مکانی کاکتوس ها به مکان مناسبی که نور کافی دارد، اقدام نمایید. در این مرحله سعی کنید که قرار دادن کاکتوس ها در معرض نور خورشید را به صورت مرحله ای انجام دهید یعنی طوری
کاکتوس را در معرض تابش قرار دهید که تغییرات اندازه تابش نور به تدریج در گیاه اعمال شود تا گیاه بتواند خودش را با شرایط جدید تطبیق دهد. مثلا می توانید این عمل را در طول
د هفته انجام دهید، به این ترتیب که روز اول ۱ ساعت، روز دوم ۲ ساعت، روز سوم ۳ ساعت و تا پایان هفته ادامه داده، گیاه را در معرض آفتاب بگذارید و بعد از پایان یک هفته کاکتوس ها را به طور کامل در معرض آفتاب قرار دهید،البته مواظب باشید دچار سوختگی نگردد

بستن
مقایسه