اگر در منزل تان گیاه بامبو دارید در نگهداری از ان این نکات را فراموش نکنید.
وقتی نفس میکشید، بدنتان اکسیژن دریافت کرده و البته دیاکسیدکربن آزاد میکند. حالا موضوع این است در این پروسه فتوسنتزی ،گیاهان دیاکسیدکربن را جذب و البته اکسیژن را آزاد میکنند. چنین تقابل معکوسی است که از انسان و گیاهان دوستانی طبیعی میسازد. حالا درک موضوع بسیار ساده است. با اضافه کردن گل و گیاه به فضای داخلی خانه مقدار اکسیژنی را که تنفس میکنید بیشتر خواهید کرد. خوشبختانه نگهداری از گل و گیاه در فضای داخلی خانهها این روزها بیش از گذشته باب شده که گیاه بامبو در میان این گیاهان ازجمله محبوبترینهاست. مراقبت از این نوع گیاه ویژگیهای خاص خود را دارد که شاید از برخی آنها مطلع باشید اما امکان دارد درباره بعضی دیگر اطلاعی نداشته باشید. در این مطلب برای اینکه از بامبوی محبوبتان به نحو احسن مراقبت کنید شما را راهنمایی میکنیم.
۱ – وقتی بامبو به خانهتان میآید
بامبو میتواند برای کسانیکه تا به حال اقدام به نگهداری از گل و گیاه نکردهاند اولین و سادهترین پیشنهاد باشد. دلیلش هم واضح است. نگهداری از این گیاه بسیار بیدردسر خواهد بود. وقتی بامبو را به خانه میآورید اگر همه شرایط را برای نگهداری صحیح آن درنظر بگیرید مطمئن باشید این گیاه مهمان چندین ساله خانهتان خواهد بود و حتی طول آن به حدود یک متر هم خواهد رسید. اولین نکته برای نگهداری بامبو آبی است که بناست گیاه شما در آن قرار بگیرد. هرگز فراموش نکنید که این آب باید بدون کلر باشد. پس از قبل آب را داخل ظرفی ریخته و کناری بگذارید تا کلر آن از بین برود و بعد گیاه بامبو را داخل آن بگذارید. برای نگهداری از بامبو گلدانی شیشهای تهیه کنید طوری که بتوانید ریشههای گیاه را به وضوح ببینید. اینها اولین اقدامات بعد از خرید این گیاه و ورود آن به فضای خانهتان هستند.
۲ – نور مستقیم ممنوع
هرگز گیاه بامبو را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. در صورت چنین اتفاقی احتمال آسیب دیدگی گیاه شما بهخصوص بر اثر نور گرم خورشید در روزهای تابستان بسیار زیاد است. البته این بدان معنا نیست که گیاه شما باید در فضای تاریکی قرار بگیرد چراکه چنین وضعیتی هم برای آن زیانآور است. نکته اینجاست که گیاه بامبو باید در معرض نور غیرمستقیم قرار داشته باشد، یعنی نوری که از پشت پنجره و پرده تابیده و شدت و ضرر آن به این طریق فیلتر شده باشد، بنابراین نور مناسب برای گیاه بامبو ، نور غیرمستقیم است.
۳ – مناسبترین دما کدام است؟
دمای هوایی که قرار است گیاه بامبوی شما در آن نگهداری شود، باید چیزی بین ۱۷ تا ۲۳ درجه سانتیگراد باشد؛ دمایی که نه خیلی سرد است و نه خیلی گرم. اگرچه بامبوها اصولا گیاهانی سازگار با دمای پیرامون خود هستند و این قابلیت را دارند که در صورت بالا و پایین شدن دمای هوا وضعیت خود را با شرایط جدید تطبیق دهند اما اگر واقعا میخواهید بامبوی شما آنطور که باید و شاید رشد کند و به ارتفاع یک متری برسد بد نیست در اتاقی که بامبو را در آن نگهداری میکنید یک دماسنج داشته باشید تا بتوانید دمای هوای اتاق را بین میزانی که ذکر شد، حفظ کنید. دراینصورت است که میتوانید توقع داشته باشید گیاه شما درست و حسابی رشد کند.
۴ – ماه به ماه آب را عوض کنید
همانطور که پیشتر عنوان شد آبی که قرار است بامبو داخل آن قرار بگیرد باید فاقد کلر باشد، بنابراین هر بار که از میزان آب بامبو کاسته میشود یک لیوان آب که کلر آن تهنشین شده و دمای آن با محیط هماهنگ شده را به ظرف بامبو اضافه کنید. این همان کاری است که برای نگهداری بامبو در داخل آب ضروری خواهد بود. نکته مهم تعویض دستکم ماهی یکبار آبی است که گیاه بامبوی شما در آن قرار گرفته است. اگر این آب تعویض نشود احتمال اینکه آب زرد و کثیف شود و نمای ظاهری آن را خراب کند بسیار زیاد است. مشکل دیگری که در صورت تعویض نشدن به موقع آب بامبو پیش میآید بوی بدی است که آب بر اثر مرور زمان به خود میگیرد.
۵ – چه بامبویی بخرید، چه بامبویی نخرید…
اگر قصد خرید گل بامبو برای اولینبار گیاه بامبو را خریداری کنید باید نکات کلیدی را بدانید تا بتوانید گیاه سالمی را انتخاب کرده و به خانهتان بیاورید. اول از همه اینکه به ساقه گیاه بامبو دقت کنید. اگر انتهای آن قهوهای رنگ شده بود، بدانید که گیاه سالم نیست و از خرید آن صرفنظر کنید. دوم اینکه باید گیاه بامبو را بو کنید. تشخیص بوی بد کار بسیار سادهای است بنابراین اگر بوی بدی از بامبو به مشام شما رسید هرقدر هم که ظاهرش سالم باشد از خرید آن انصراف بدهید و دنبال بامبویی باشید که بوی بد ندهد. از خرید بامبوی بدون ریشه خودداری کنید و حتما گیاهی را انتخاب کنید که ریشه آن کاملا مشخص باشد. یکی از مهمترین نکات در خرید بامبوی سالم رنگ ساقه آن است. ساقه گیاه بامبو باید سبز باشد و اگر این سبزی به سفیدی بزند یعنی گیاهی که پیشروی شماست سالم نیست و باید بامبویی را انتخاب کنید که سبزی ساقهاش گواهی باشد بر سلامت آن.
۶ – چگونه قلمه بزنیم؟
اگر به تکثیر این گیاه محبوب در فضای خانهتان علاقهمند هستید کار سختی پیشروی شما نیست و فقط کافی است به طریق قلمهزنی ساقهای عمل کنید. به این ترتیب که از زیر برآمدگی روی ساقه با وسیله تیزی مثل چاقو قلمه را جدا کنید و بعد آن را داخل آب قرار دهید تا ریشه بدهد. فصل تابستان بهترین زمان ممکن برای قلمه زدن گیاه بامبو است. در ضمن فراموش نکنید قسمت بریده شده گیاه اصلی را با زغال پودر شده مسدود کنید تا راهی برای خروج شیره آن وجود نداشته باشد. به همین سادگی.
- مدیر
- 1394-04-02
- 476 بازدید