عوارض و اختلالات روی گیاهان زینتی:
با توجه به این که گیاهان جهت زنده بودن باید از مواد غذایی ،هوا و آب استفاده نمایند لذا هرگونه کمبود یا افزایش بیش از حد عناصر یاد شده باعث اختلال در گیاه مورد نظر خواه شد.آبیاری گیاه یکی از مشکل ترین کارها در امرپروش گیاهان به حساب می آید.میزان مناسب آب باعث تقویت در گیاهان آپارتمانی خواهد شد.آب با انتقال مواد غذایی به برگ ها و سایر قسمت های گیاه موجب رشد و نمو گیاهان می شود.میزان آبیاری در فصول گرم سال معمولا بیش از زمستان می باشد.آبیاری بیش از حد گیاهان و غرفاب کردن بستر گیاه باعث جلوگیری از تنفس ریشه گیاه و پوسیده شدن ریشه گیاه خواهد شد.میزان آب مورد استفاده در گیاهان بسته به محیط پرورش گیاهان متفاوت می باشد.اگر قسمت بالایی گیاه و سر شاخه از رشد خوبس برخوردار باشند نشانه رشد مناسب گیاه است یا به عبارت بهتر آبیاری به خوبی انجام گرفته است.به طور معمول آبیاری زیاد یا کم علائم یکسانی را در گیاه بوجود می آورند.
علایمی نظیر زرد شدن شاخه و برگ و پژمزدگی بر حسب آبیاری زیاد از حد و همچنین آبیاری کم حادث می شود.سلامت و شادابی گیاه و رفع کمبود های غذایی از طریق کودهای تقویتی امکان پذیر است.
کودهای آلی یا شیمیایی باید بعد از آبیاری خاک به بستر کشت اضافه شود چرا که احتمال جذب شدن زیاد از حد کود در زمان آبیاری وجود داشته و این عمل باعث آسیب جدی به گیاه خواهد شد.دمای هوا،رطوبت و اکسیژن تاثیر غیر قابل انکاری در رشد و نمو گیاهان دارند و عدم تامین مناسب عوامل یاد شده در زمان رشد باعث ایجاد مشکلات اساسی در گیاهان خواهد شد.
مهمترین اختلال و عوارض در گیاهان:
الف)زرد شدن برگ های گیاهان
1)علت مشکل:کمبود یا عدم تامین نور
راه حل:جا به حایی گیاه به مکان روشن
2)علت مشکل:تابش نور بیش از حد
راه حل:انتقال گیاه به مکان سایه تر
3)علت مشکل:دمای بالا هوا
راه حل:کاهش دمای محیط بر حسب نیاز گیاه
4)علت مشکل:کمبود نیتروژن
راه حل:استفاده از کود های ازته
5)علت مشکل:غیر قابل نفوذ بودن خاک
راه حل:اصلاح خاک بستر گیاه بر حسب نیاز گیاه
6)علت مشکل:آبیاری بیش از حد
راه حل:آبیاری صحیح و منظم بر حسب نیاز گیاه
7)علت مشکل:آبیاری دیر هنگام
راه حل:آبیاری بموقع بستر کشت
8)علت مشکل:کنه گیاهی
راه حل:استفاده از کنه کش
9)علت مشکل:نماتدها
راه حل:دز این حالت صرفا گیاه را باید از بستر کشت خارج کرد و گیاه دیگری جایگزین کرد
10)علت مشکل: ph نامناسب
راه حل: تنظیم ph بر حسب نوع نیاز
بیماری های گیاهان گلدار:
1)آلترنریا بلایت:که باعث ظهور لکه های کوچک و دایره ای شکل به رنگ تیره در گیاه خواهد شد ،جهت درمان آن باید شاخه و برگ گیاه را خشک نگه داشت
2)آنتراکنوز:که باعث قهوه ای شدن گیاهان برگی یا بروز سطوح طاول دار صورتی که در کاکتوس کراسولا ها رایج می باشد.جهت درمان سطوح آلوده ر حذف کنید.
3)بوتریتیس بلایت: که عامل بیماری قهوه ای شدن غنچه ها و شکوفه ها و در نهایت خشک شدن گیاه خواهد شد
4)لکه برگی فوزاریوم: این بیماری باعث ایجاد سوراخ های کوچک در سطح برگ شده و برگ ها به رنگ قهوه ای در آمده و ریزش می نمایند.
5)ویروس موزائیک: بروز لکه های خال خال روی برگ ها و توقف رشد طبیعی گیاه و متاسفانه راه جل خاصی ندارد و هیچ گونه سم ویروس کش تا به شناخته نشده است
6)لکه برگی فیتوفتورا: ایجاد لکه ها شفاف و آبدار در سطح برگ که در گیاهان نظیر دیفن باخیا و پپرومیا بیشتر اتفاق می افتد.برگ های آلوده را باید حذف نمود.
7)لکه برگی قهوه ای: ایجاد لکه های کوچک که تبدیل به رنگ زرد شده و در نهایت کل برگ را آلوده می کند استفاده از محلول گوگرد باعث جلوگیری از پیشرفت بیماری می شود.
8) سفیدک حقیقی:ایجاد کرک های سفید روی برگ ها و ساقه ها که در نهایت باعث قهوه ای شدن و ریزش برگ ها خواهد شد.تهویه مناسب تا حدود زیادی باعث جلوگیری از مشکل می شود.
9) ویروس لکه حلقه ای:لکه های برگی کوچک که بوسیله حلقه ای احاطه شده اند.متاسفانه باید گیاه را از محیط کشت خارج نمود.
10)ورتیسلیوم:پژمردگی ناگهانی انتهای گیاهان که شباهت زیادی به ریزوکتونیا دارد با این تفاوت که ریشه ها نمی پوسند.
بیماری گیاهان برگی:
1)فوزاریوم
این بیماری باعث پوسیدگی ریشه ها و ساقه ها و همچنین پژمرده شدن گیاه خواهد شد برای مقابله با این بیماری باید برگ ها خشک نگه داشته شوند و در صورت آلودگی شدید آنها را حذف نمود
2) فیتوفتورا:
باعث ایجاد زنگ و پوسیدگی نرم و خمیری مانند روی ساقه ها و برگ ها خواهد شد.گیاهان آلوده باید بطور کامل حذف شود.
3) پیتیوم:
باعث سیاه شدن و پوسیدگی ریشه های آبدار خواهد شد.در زمان بروز این نوع بیماری باد گیاه را بطور کامل حذف کرد.
4) ریزوکتونیا:
نظر برخی از کارشناسان بر این است که این بیماری از مهمترین بیماری های گیاهان برگی است و در نزدیک سطح خاک و گیاهان حمله می کند.جهت مقابله با بیماری باید عامل پیشگیری و کنترل را در دستور کار قرار داد.
5) اسکلروتیوم:
ایجاد قارچ های سفید رنگ در سطح خاک و بر روی گیاهان آلوده از نشانه های این بیماری است.سطوح فراوان آلوده هر کدام به قطر بذر خردل و به رنگ سیاه می باشد.این لکه های سیاه به اسکلروتینیا معروف است.انهدام و حذف گیاهان آلوده از مهمترین راهکارهای مقابلع با بیماریست.
پ
- مدیر
- 1394-04-02
- 510 بازدید