گیاه آگلونما

آگلونما گیاهی مقوام برای نگهداری در منزل

بعضی‌ وقت‌ها گیاهانی را که در خانه داریم، بدرستی نمی‌شناسیم. شاید سال‌ها در اتاقمان باشد ولی نامش​ را ندانیم و خیلی با آنها آشنا نباشیم. آگلونما هم یکی از این گیاهان است که طرفداران زیادی دارد و در خانه خیلی​ دیده می‌شود؛ ولی تعداد کمی از افراد نام این گیاه را می‌دانند.

بعضی‌ وقت‌ها گیاهانی را که در خانه داریم، بدرستی نمی‌شناسیم. شاید سال‌ها در اتاقمان باشد ولی نامش​ را ندانیم و خیلی با آنها آشنا نباشیم. آگلونما هم یکی از این گیاهان است که طرفداران زیادی دارد و در خانه خیلی​ دیده می‌شود؛ ولی تعداد کمی از افراد نام این گیاه را می‌دانند.

یکی از دلایلی که موجب شده ​ آگلونما، گیاهی پرطرفدار باشد این است که این گیاه از گل آپارتمانی و نگهداری در فضاهای آپارتمانی است. پس می‌توان چنین گفت که آگلونما گیاهی مقاوم است که در محیط‌هایی که نور زیاد ندارد​ هم می‌تواند به خوبی رشد کند.

این گیاه زیبا، برگ‌های ابلقی دارد با ساقه‌های نه چندان بلند. طول برگ‌ها می‌تواند از ۱۲ تا ۲۰ سانتی‌متر باشد و پهنای برگ‌ها هم حدود ۱۲ سانتی‌متر است. ارتفاع گیاه آگلونما​ در گونه‌های مختلف، متفاوت است. پس باید بدانیم آگلونما گونه‌های متنوع و متعددی دارد که از نظر ظاهری هم ممکن است بسیار متفاوت باشد، اما رایج‌ترین نوع این گیاه، آگلونما پیکتاست که از​مالزی آورده شده است.

آگلونما طرفدار سایه است و نور مستقیم آفتاب آن را خراب می‌کند. از طرف دیگر، اگر این گیاه را در حیاط نگهداری می‌کنید، حتما یادتان باشد در فصل زمستان آن را به فضای سربسته و به داخل خانه منتقل کنید. البته خرید گل و آوردن گیاه به داخل خانه به این معنا نیست که باید آن را نزدیک بخاری یا شوفاژ قرار دهید. همان دمای معمولی محیط هم برای رشد این گیاه مناسب است.

آگلونما به آب زیادی​نیاز ندارد. موقع آبیاری آن ​دقت کنید سطح رویه خاک خشک باشد. در غیر این صورت، آب زیاد​ باعث پوسیدگی ریشه گیاه خواهد شد. با این حال، حواستان باشد این گیاه به رطوبت کافی نیاز دارد و اگر در محیطی خشک قرار گرفته، حتما برای تامین نیازش با اسپری سطح برگ‌ها را آبیاری کنید. در صورتی که محل نگهداری آگلونما، گرم و خشک است، می‌توانید روزی یک تا دو بار این کار را تکرار کنید.

اگر می‌خواهید برگ‌های گیاه را بشویید،باید به کمک آب و اسفنج آنها را کاملا تمیز کنید ولی به هیچ عنوان و در هیچ شرایطی از مواد شوینده شیمیایی کمک نگیرید.

برای خاک آگلونما هم می‌توانید مخلوطی از خاک‌برگ، خاک باغچه و ماسه استفاده کنید و به خاطر داشته باشید هر دو تا سه سال یکبار باید گلدان و خاک آگلونما تعویض شود.

اگر برگ‌های آگلونما پژمرده و رنگ نوک آنها قهوه‌ای شده است، شاید کمبود رطوبت محیط عامل اصلی باشد و در صورتی که به همراه تغییر رنگ نوک برگ‌ها، خود برگ‌ها هم پیچ خورده است، سرمای هوای محیطی که گیاه در آن قرار دارد، می‌تواند علت اصلی باشد.

آگلونما را چطور بکاریم؟

اگر می‌خواهید آگلونما را بکارید به شیوه زیر عمل کنید:

دانه‌های قرمز رنگی را که پس از پایان​ زمان گل دادن روی گیاه ظاهر می‌شود، بردارید و در بهار آنها را بکارید. به یاد داشته باشید اگر این دانه‌های قرمز رنگ از گیاه جدا نشود، رشد آن را کند خواهد کرد.

 

بستن
مقایسه