گل سنبل

آشنایی با گل سنبل

گل سنبل
1-مشخصات گیاه شناسی

گل سنبل بومی بالکان و آسیای صفیر می باشد.پیاز این گیاه از فلس هایی به رنگ سفید،بنفش یا آبی پوشیده شده است.گلها بعضا معطر و به رنگ سفید،بنفش،صورتی،آبی و قرمز می باشند.

مکان مناسب

تا هنگام تشکیل اندام های رویشی (ریشه،ساقه،برگ) گیاه به نور احتیاج ندارد،گلدان ها را باید در مکان تاریک قرار داد که این مدت معمولا 7 تا 8 هفته بوده و برای ظهور گل و باز شدن گل نور لازم است و حتی می توان چند ساعت در روز گلدان ها را در آفتاب قرار داد.

فصل گلدهی

فصل گلدهی در اسفند و فروردین ماه است.

خاک مناسب

برای خرید گل سنبل و کاشت آن در گلدان به خاک گیاه باید توجه ویژه داشته باشید،مخلوطی از خاک باغچه ، خاک برگ و ماسه شسته است.اسیدیته خاک باید بین 7 تا 8 باشد.بهترین کود مخلوطی از نیترات پوتاس،فسفات کلسیم،سولفات منیزیم می باشد که به نسبت2-1-1 به تعداد 1 گرم در لیتر هر هفته یکبار پس از گلدهی تا خشک شدن برگ ها به گیاه داد

آبیاری

آبیاری باید منظم و هفته ایی 2 بار صورت گیردولی پس از گل دادن تا هنگام زرد شدن برگ ها باید آبیاری را به تدریج کم کرد

تکثیر و کاشت

پیاز را در پاییز می توان در محل های آفتابگیر در عمق 10 سانتی متر خاک به فاصله 15 سانتی متری در کنار یکدیگر کاشت.زمین بایستی شنی و قلیایی باشد و آب را در خود نگهداری کند

کشت در گلدان

پیاز های مناسب را انتخاب کرده و در خاک گلدانی که زهکش خوبی داشته باشد کاشته به طوری که پیاز در خاک قرار گیرد.سپس آن را در محل تاریک و خنک دز حرارتی که لز 13
درجه سانتی گراد تجاوز نکند به مدت 6 هفته قرار می دهند تا ریشه دار شود.بهد از آن به محل تاریک ولی گرم به مدت 10 روز قرار می دهند و به تدریج حرارت را به بالای 24 درجه سانتی گراد می رسانند تا اندام های هوایی رشد نمایند.بالاخره گلدان را به محلی روشن انتقال داده درجه حرارت را م میکنند تا به 16 درجه سانتی گراد برسد.از هنگام انتقال گلدان به محیط گرم تا زمان گلدهی مجددا 3 هفته طول می کشد.پس از گل دادن گل های پژمرده را بلافاصله حذف کرد و آبیاری را ادامه داد تا برگ ها مدت بیشتری سبز بمانند تا پیاز ها بتوانند مواد غذایی ذخیره مصرف شده را دوباره بدست آورند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه