آشنایی با گل سنبل
1-مشخصات گیاه شناسی
گل سنبل بومی بالکان و آسیای صفیر می باشد.پیاز این گیاه از فلس هایی به رنگ سفید،بنفش یا آبی پوشیده شده است.گلها بعضا معطر و به رنگ سفید،بنفش،صورتی،آبی و قرمز می باشند.
مکان مناسب
تا هنگام تشکیل اندام های رویشی (ریشه،ساقه،برگ) گیاه به نور احتیاج ندارد،گلدان ها را باید در مکان تاریک قرار داد که این مدت معمولا 7 تا 8 هفته بوده و برای ظهور گل و باز شدن گل نور لازم است و حتی می توان چند ساعت در روز گلدان ها را در آفتاب قرار داد.
فصل گلدهی
فصل گلدهی در اسفند و فروردین ماه است.
خاک مناسب
برای خرید گل سنبل و کاشت آن در گلدان به خاک گیاه باید توجه ویژه داشته باشید،مخلوطی از خاک باغچه ، خاک برگ و ماسه شسته است.اسیدیته خاک باید بین 7 تا 8 باشد.بهترین کود مخلوطی از نیترات پوتاس،فسفات کلسیم،سولفات منیزیم می باشد که به نسبت2-1-1 به تعداد 1 گرم در لیتر هر هفته یکبار پس از گلدهی تا خشک شدن برگ ها به گیاه داد
آبیاری
آبیاری باید منظم و هفته ایی 2 بار صورت گیردولی پس از گل دادن تا هنگام زرد شدن برگ ها باید آبیاری را به تدریج کم کرد
تکثیر و کاشت
پیاز را در پاییز می توان در محل های آفتابگیر در عمق 10 سانتی متر خاک به فاصله 15 سانتی متری در کنار یکدیگر کاشت.زمین بایستی شنی و قلیایی باشد و آب را در خود نگهداری کند
کشت در گلدان
پیاز های مناسب را انتخاب کرده و در خاک گلدانی که زهکش خوبی داشته باشد کاشته به طوری که پیاز در خاک قرار گیرد.سپس آن را در محل تاریک و خنک دز حرارتی که لز 13
درجه سانتی گراد تجاوز نکند به مدت 6 هفته قرار می دهند تا ریشه دار شود.بهد از آن به محل تاریک ولی گرم به مدت 10 روز قرار می دهند و به تدریج حرارت را به بالای 24 درجه سانتی گراد می رسانند تا اندام های هوایی رشد نمایند.بالاخره گلدان را به محلی روشن انتقال داده درجه حرارت را م میکنند تا به 16 درجه سانتی گراد برسد.از هنگام انتقال گلدان به محیط گرم تا زمان گلدهی مجددا 3 هفته طول می کشد.پس از گل دادن گل های پژمرده را بلافاصله حذف کرد و آبیاری را ادامه داد تا برگ ها مدت بیشتری سبز بمانند تا پیاز ها بتوانند مواد غذایی ذخیره مصرف شده را دوباره بدست آورند
- مدیر
- 1400-07-27
- 1166 بازدید